سه شنبه 13 آذر 1403        پایگاه خبری تحلیلی ایران جوان فردا

سال‌ها است که در رابطه با تنهانبودن شکسپیر در نوشتن نمایشنامه‌هایش صحبت می‌شود. به‌تازگی یک محقق از کشور چک به‌نام پتر پلچاچ با کمک هوش مصنوعی توانست پرده از این ماجرا بردارد و پاسخی به سؤال موردبحث دهد. محقق چکی، پتر پلچاچ، سیستم یادگیری ماشینی را ایجاد کرده که به‌کمک آن می‌توان تشخیص داد کدام قسمت از اثر «هنری هشتم» توسط شکسپیر نوشته شده و کدام قسمت‌ها توسط جان فلچر نوشته شده است. درواقع الگوریتم این هوش مصنوعی قادر است تا بنابر واژه‌گزینی و ریتم نوشته، متن هر دو نویسنده یعنی شکسپیر و فلچر را بشناسد و سبک نوشتاری آن‌ها را تشخیص دهد.

مطابق نظریه‌های پیشین، AI امروز تأیید کرد که فلچر درست نیمی از نمایشنامه‌ی هنری هشتم را نوشته و این نتیجه‌ی بررسی کامل نمایشنامه توسط هوش مصنوعی بوده است. درواقع محقق چکی، پتر پلچاچ با ارائه‌ی متون فلچر و شکسپیر به این الگوریتم موفق شده تا سبک این دو نویسنده را به الگوریتم خود بشناساند و در نهایت نمایشنامه‌ی هنری هشتم را بررسی کند.


طبق این بررسی‌ها، فلچر نه‌تنها در نگارش بخش‌های ابتدایی یک پرده‌ی جدید بلکه حتی در بخش‌های پایانی پرده‌های دیگر نیز دست داشته است. البته در برخی صحنه‌ها نیز نوشته‌هایی مختلط و ترکیبی از دو نویسنده شناسایی شده که احتمال داده شده، شکسپیر و فلچر شاید در برخی موارد از نزدیک با یکدیگر همکاری داشته‌اند. از سوی دیگر این الگوریتم هوش مصنوعی همکاری یک نمایشنامه‌نویس دیگر به‌نام فیلیپ ماسینجر را با شکسپیر رد کرده است.

به‌طور کلی این قابلیت هوش مصنوعی نه‌تنها اختلافات نویسندگان را در آینده برطرف نمی‌کند بلکه قطعا باعث ایجاد اختلافات بیشتری نیز خواهد شد. این تکنولوژی هوش مصنوعی و یادگیری ماشین می‌تواند کاربردی و مفید باشد، به سوالاتی از تاریخ پاسخ دهد و همچنین با شناختن سبک‌ها، سرقت ادبی را شناسایی کند؛ درنتیجه احتمالا در آینده بسیار کاربردی خواهد بود