پنج شنبه 6 اردیبهشت 1403

ماه فوریه ۲۰۱۲، فروش رایانه‌ی تک برد رزبری پای (Raspberry Pi) آغاز شد. از آن زمان تاکنون تولیدکنندگان رزبری پای موفق به فروش بیش از ۳۰ میلیون رایانه‌ی کوچک تک برد رزبری پای به بازار شده‌اند.

ایبرت اپتون (Ebert Upton)، هم‌بنیان‌گذار رزبری پای پیش‌بینی کرده بود که رایانه‌ی کوچک تک برد بتواند فروش متوسطی در حدود ۱۰ هزار دستگاه را رقم بزند. اما در کمال تعجب، مینی کامپیوتر ۳۵ دلاری که تاکنون چهار نسل از آن به بازار عرضه شده و حتی فرم فکتور کوچک‌تری نسبت به رزبری پای زیرو دارد توانست فروش خوبی را برای خود رقم بزند.

اوایل سال جاری میلادی، اوراکل با ۱۰۶۰ مینی‌ کامپیوتر رزبری پای موفق به ساخت بزرگ‌ترین سوپرکامپیوتر پای در جهان با ۴۲۴۰ هسته معرفی کرد. آزمایشگاه JPL ناسا نیز از بردهای این رایانه‌ی کوچک در مأموریت مریخ استفاده می‌کند. از رزبری پای در طراحی گوشی‌های هوشمند، فناوری‌ خانه‌های هوشمند و تبلت‌ و فضای ابری خصوصی استفاده می‌شود.

تنوع کاربردهای رزبری پای طی پنج سال گذشته باعث شده است که فروش آن از ۷۰۰ هزار دستگاه در سال ۲۰۱۳ به چهار میلیون دستگاه در سال ۲۰۱۴، ده میلیون دستگاه در سال ۲۰۱۶ ، چهارده میلیون در سال ۲۰۱۷ و درنهایت بیش از ۳۰ میلیون دستگاه در سال جاری افزایش پیدا کند.

آپتون در توئیتی اعلام کرد: «آمار فروش رزبری پای به‌سرعت در حال افزایش است. هفته‌ی گذشته فروش این رایانه‌ی کوچک به ۳۰ میلیون دستگاه رسید.» اوایل تیرماه، رزبری پای ۴ با پشتیبانی از 4K معرفی شد. برای نخستین بار، رزبری پای ۴ با ظرفیت‌های مختلف رم از جمله رم یک، دو و چهار گیگابایتی و همچنین ظرفیت حافظه‌ی داخلی متفاوت به بازار عرضه شد.

شرکت Sony TEC UK در Pencoed یکی از شرکت‌هایی است که تاییدیه‌ی تولید رزبری پای را دارد و توانست در سال ۲۰۱۷ آمار تولید را به ۱۵ هزار واحد در روز برساند که با احتساب تولید هفت روز در هفته، آمار تولید آن به رقمی برابر با ۵/۵ میلیون دستگاه در سال می‌رسد. براساس اعلام آپتون، این شرکت در حال حاضر حدود شش میلیون دستگاه رزبری پای تولید می‌‌کند.

نظرات
کد امنیتی روبرو را وارد کنید
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه جلوه باران می باشد
2015 © JBaran